Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Balıkesir'li hastalar kendi şehrinde tedavi görecek…

Balıkesir

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Hocaoğlu, 3. Basamak sağlık hizmetlerinin altyapısını oluşturduklarını söyledi. Hocaoğlu Balıkesirli hastalar kendi şehrinde tedavi görecek” dedi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Hocaoğlu, 3. Basamak sağlık hizmetlerinin altyapısını oluşturduklarını söyledi. Hocaoğlu “Balıkesirli hastalar kendi şehrinde tedavi görecek” dedi.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Hasan Hocaoğlu, Cemiyet Başkanı Ramazan Demir’e geçirdiği rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti, sağlıkta yaptıkları çalışmaları anlattı. Balıkesir’de hastaların Bursa, İzmir, İstanbul gibi ilere gitmemesi için 3. basamak sağlık hizmetlerinin alt yapısını oluşturduklarını belirten Hocaoğlu, il yöneticileri, siyasi ve bürokrasi erkin de katkıda bulunması gerektiğini söyledi.
Balıkesir Onkolojik Tanı ve Tedavi Merkezi’nin Bakanlık tarafından tanımlanan bir yer olduğunu kaydederek bu merkezin Onkoloji Hastanesi’ne dönüştürülmesi için siyasi erkin desteğinin şart olduğunu kaydetti.
80 YATAKLI PSİKİYATRİ SERVİSİ KURULUYOR
Hocaoğlu “Balıkesir’de ki kanser hastaları daha önce tedavi için İzmir, İstanbul, Ankara’ya gidiyordu. Balıkesir Onkolojik Tanı ve Tedavi Merkezi’nin açılmasıyla birlikte bu hastalarımız burada tedavi edilmeye başlandı. Balıkesir’de Onkoloji Hastanesi’nin açılması hedeflerimiz arasında var” dedi.
Balıkesir’de sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması için Tıp Fakültesi’nin verdiği hizmet çıtasını mutlaka yukarılara taşıması gerektiğini kaydeden Hocaoğlu “Şehir Hastanesi’nin açılması için 2-2.5 yıl var. Şehir Hastanesi açılsa bile Tıp Fakültesi tam olarak çalışmadığı sürece yetersiz kalır. Balıkesir Eski Doğum Evi yanındaki binada 80 yataklı psikiyatri ve diyaliz servislerini kısa sürede açacağız” diye konuştu.
Ziyaret sonunda Paşa Konağı Medya Merkezi ve Basın Müzesini gezen Hocaoğlu’na Cemiyet Başkanı Demir, Balıkesir basın tarihinin yeraldığı kitap hediye etti.



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli